Ober! er zwemt een kwal door mijn soep

Ober! er zwemt een kwal door mijn soep

Alles wat je liever niet wilt weten over eten
€12,95Bestel dit boek

Je hebt vast wel eens een suikerspin gegeten. Smaakte hij naar meer? Ga dan naar Thailand of Cambodja. Daar zijn snackbars waar je gefrituurde tarantula’s kunt kopen. Lekker als knapperig tussendoortje!
Smaken verschillen. Eetgewoonten ook. Wij eten met kerst graag konijn of kalkoen. Ben je vlak voor kerst in Noorwegen, dan heb je kans dat er een heel schapenhoofd op tafel komt. In Peru staat vaak geroosterde cavia op het menu en in Japan kun je je wagen aan een bordje kogelvis. Neem wel eerst afscheid van je familie, want of je het diner overleeft, is niet zeker.

Dit boek gaat over eetgewoonten wereldwijd. Wat wij vreemd vinden is voor anderen heel gewoon. En andersom. Jij begint misschien te griezelen bij het woord bloedpudding, terwijl anderen zich niet kunnen voorstellen dat jouw vader bij de viskraam likkebaardend van genot een rauwe haring naar binnen laat glijden.

‘Een onnadrukkelijke echo van Annie M.G. Schmidt.’ BOEK‘Grappig, leuk en vlot geschreven.’ Kidsweek Junior‘Westera is er opnieuw in geslaagd een boek te schrijven voor jong en oud.’ Leeuwarder Courant

AuteurBette Westera
Publicatiedatum30 jul. 2009
Subtitelalles wat je liever niet wilt weten over eten
ISBN nummer9789026126666
Druk1
Hoogte243 mm
Breedte173 mm
Dikte16 mm
Imprintde Fontein Jeugd
Pagina's96
UitgeverVBK Media
Publicatie statusVerschenen of in herdruk