Wat je niet ziet, bestaat ook

IJsberen

Hier zie je een stukje uit het nieuws, waarin iemand van Ouwehands Dierenpark vertelt over de opnames van de ijsberen in de dierentuin. Die opnames werden gebruikt in de natuurdocumentaire Frozen Planet. Die deden net alsof de opnames in het wild waren gemaakt.


 

Tien keer kop gooien

In dit filmpje zie je hoe Derren Brown tien keer achter elkaar kop gooit met een muntstuk. Het is in het Engels. In het begin vertelt hij kort wat hij gaat doen. Dat hij met een echte munt gooit en er in de opname niet is geknipt en geplakt. Je ziet hier dus de laatste minuut van de negen uur dat Derren voor de camera heeft gestaan en de munt heeft opgegooid.


 

Beestenhemel

In het volgende filmpje zie je Derren Brown weer. Je ziet eerst hoe de twee reclamemakers in een taxi stappen en door de stad rijden. Dan komen ze bij Derren in zijn kantoor. Hij geeft ze de opdracht om een reclame te verzinnen voor een winkel met opgezette dieren. Als ze klaar zijn laat Derren zien dat ze bijna dezelfde reclame hebben gemaakt als hij voorspeld had. In de envelop zat namelijk zijn zelfbedachte reclame; bijna dezelfde. Dan zie je nog een keer de taxirit en zie je hoeveel aanwijzingen Derren verstopt heeft op straat.


 

Het programma Mindf*ck is een Nederlands programma. Victor Mids is illusionist en arts. Hij doet in het programma verschillende experimenten met bekende en onbekende mensen. Dit is de eerste aflevering. Wat denk jij? Is het echt?